Färga håret själv

Att färga håret är ett enkelt sätt att uppdatera sin frisyr på. Med en hemmafärgning kan du dessutom komma billigt undan. Att färga håret själv är oftast inga problem, men om du vill ändra hårfärg drastiskt eller slinga håret så är det nästan bäst att gå till en frisör då denna typ av färgningar kräver tekniskt kunnande. Gravida kvinnor kan undra om det går att färga håret när man är gravid? Och som tur är så finns det inget som tyder på att det ska vara farligt, även om de flesta gravida undviker att färga håret under de första tolv veckorna när fostrets inre organ utvecklas.

Pastellhår – så gör du

En trend som nästan exploderat senaste åren är att färga håret i pastellfärger, även kallat regnbågshår. Du kanske sett det på pinterest, eller på Kylie Jenner som hade sjöjungfrugrönt hår ett tag. Att färga håret i pastellfärger är enkelt, och på nätbutiker som Amazon och Ebay går det lätt att hitta toningar i alla regnbågens färger. Tänk bara på att det krävs att du är blond, eller har blekt håret innan du sätter igång färgningsprocessen. Detta för att toning är en mildare hårfärgning som inte ”fastnar” på mörkare hår. Om du har väldigt mörkt hår kan det vara bra att bleka håret hos en frisör då denna process om det inte görs rätt kan förstöra ditt hår. Pastellfärgat hår ger en cool feminin look som sticker ut. Om du vill balansera denna sockersöthet köp en snygg skinnjacka herr som tuffar till hela ditt utseende. Förbered dig på att hamna på street style-bloggar när du tar dig ut på stan i denna look!

Vilka inspirerar oss?

1200px-HaircoloringVi har redan nämnt Kylie Jenner som den som gjorde pastellfärgat hår populärt, men hon är inte den ända kändisen som ger oss hårinspiration. Det är lätt att bli inspirerad av kändisar, och vi är många som går till frisören med en bild på en känd kvinna vars frisyr vi vill ha. Det kan också ge oss extra mod att förändra våra frisyrer när vi ser hur snygga och coola kändistjejerna blir när de gör sina dramatiska klipp! Tänk bara på när Kim Kardashian färgade sitt mörka hår platinablont, eller när Miley Cyrus gick från girl next door till supercool med ett hårklipp som tog henne från långa lockar till kort blond pojkfrisyr. Det som är härligt att se är hur dessa leker med sina utseenden och visar oss vanliga tjejer att man inte förlorar något på att förändra sig. Oavsett om det är en ny sminkning, en ny frisyr, eller en helt ny hårfärg.