Hårförlängning – hemma eller hos frisör?

Hårförlängning är ett populärt sätt att förändra sin frisyr. Det är antingen äkta eller syntetiskt hår som sätts i ditt vanliga hår för att skapa illusionen av att din frisyr har vuxit mirakulöst snabbt över natten. Istället är det en relativ enkel åtgärd som gör att det går betydligt fortare att få långt hår än vad det tar att vänta på att det ska växa ut. Samtidigt har hårförlängningen också sina nackdelar om det inte sköts ordentligt. Därför gäller det att vara helt på det klara med vad du vill ha ut av din hårförlängning innan du skrider till verket.Hårförlängning - hemma eller hos frisör 1

Ett viktigt val som alla ställs inför när de ska göra en hårförlängning är att bestämma hur lång tid håret ska sitta i. Det finns framför allt två varianter: dels en temporär förlängning som du tar efter ett enstaka tillfälle, dels en längre variant som håller i upp till ett par månader. Den första lösningen sätts oftast i med så kallade clips och de fungerar bra om du vill göra dig fin inför exempelvis en fest eller ett bröllop. Det är också normalt den billigare varianten vilket gör det till ett lämpligt alternativ för den som inte vill spendera alltför mycket pengar.

Den andra varianten håller längre – men den kräver också mer skötsel. Att sätta i hårförlängning innebär inte att jobbet är klart när frisyren är på plats. Istället är det ett uppdrag som måste skötas varje dag om du inte ska riskera att håret snabbt slits ut. Det är en tidsödande uppgift att ta hand om sin hårförlängning, men det får du tillbaka i längden i form av ett långt och glansigt hår.

När du vill göra en hårförlängning kan du antingen välja att göra det på egen hand i hemmet eller gå till en professionell frisör och få det utfört där. Om du gör det hemma kan du förstås komma undan med en billigare peng, men då rekommenderas du att bara sätta i clips eftersom andra typer av hårförlängning kräver professionell kompetens. På en frisörsalong kan du få hjälp att göra alla sorters extensions, men då kostar det också en större slant. På kampanjjakt.se kan du fynda löshår till bra pris.