Hårtransplantation

Håravfall, Adrogen alopecia, eller manlig kalhet som det kallas i folkmun, är mycket vanligt förekommande bland äldre män. Det kan ibland också drabba kvinnor, och både män och kvinnor finner det oftast mycket jobbigt att tappa sitt hår. För män är det ett tydligt ålderstecken, och för kvinnor kan det kännas som att en del av deras kvinnlighet försvinner, då de inte kan sätta upp håret i frisyrer på samma sätt som tidigare. Det finns dock ett ingrepp som kan ge de män och kvinnor som drabbas av håravfall deras hår tillbaka, nämligen en hårtransplantation.bald-583776_960_720

En hårtransplantation är precis vad det låter som, det vill säga en förflyttning av hår från en del av huvudet till en annan. Med de moderna tekniker som finns idag för att genomföra proceduren kan man återställa hår som har förlorats och forma hårfästet med nytt hår som kommer att växa naturligt på sin nya plats.

Transplantationen utförs genom att man tar bort hud från ett område på huvudet med permanent hårväxt, till exempel bakhuvudet. När man har avlägsnat huden delar man upp den i enkla hårsäcksgrupper och större hårsäcksgrupper. De enkla grupperna består av mellan en och fyra hårsäckar, och de större består av mellan tre och sex hårsäckar. För detta använder man sig av mikroskop. Det är tack vare att transplantaten på detta sätt delas in i mycket små delar som det är möjligt att få ett så naturligt resultat. De större transplantaten som man använde tidigare kunde lätt ge ett ojämnt och märkligt resultat. Kirurgen som utför transplantationen placerar i det sista steget de små hårsäcksgrupperna på det kala området av huvudet, samtidigt som hen är försiktig för att inte skada de befintliga hårsäckarna.

Många känner att deras självförtroende blir lidande på grund av att de börjar tappa hår och få kala områden på huvudet, och mår mycket dåligt över deras utseende. När begynnande flintskallighet nästan blir handikappande på detta sätt, är det värt att göra en hårtransplantation. Problemet för många kan vara att det är en dyr procedur. Om du mycket gärna skulle vilja göra en hårtransplantation, men inte har råd, kan det vara en bra idé att leta igenom dina byrålådor och smyckeskrin efter guldsmycken eller guldklockor som du inte längre använder. På Guldbrev.se kan du nämligen sälja guld, och få ett välkommet bidrag till din transplantation istället.