Löshår

löshår är ett enkelt sätt att göra ditt hår mer fylligt. Håret finns både som äkta och som tillverkat av syntetiska material. Det äkta löshåret benämns med remy-kvalitet, det är alltså inte någon speciell tillverkare, utan är ett mått på vilken kvalitet håret har. För att smälta in och se naturligt ut ska ett löshår vara så likt ditt egna hår som möjligt. Det som utmärker ett remyhår är dels att det ser naturligt ut, att håret inte är skadat eller slitet och att alla hårstrån är vända åt samma håll.

iStock_000092951165_SmallSätt i löshår själv

Det finns olika typer av fästningsanordningar och vilken du väljer beror mycket på tycke och smak. Clip-on gör att du snabbt kan förlänga och göra ditt hår tjockare. Det passar perfekt om du vill göra en snygg frisyr till en fest eller vara riktigt välfriserad till tandläkare stockholm. Denna variant är inte hållbar och om du vill att håret ska sitta i under en längre period är det bättre att välja tejp-löshår eller hot fusion extensions. Den förstnämnda tejpas fast i håret med silikonfästen som liknar din egna hårbotten och får resultatet att se naturligt ut. Du bör låta en frisör eller en hårförlängningssalong sätta fast hårslingorna. Håret är värmetåligt och du kan därför locka och platta håret som du vill. En ny metod som kallas för cold fusion extensions innebär att håret sätts fast i ditt eget hår med små ringar. Det är en bra metod som är skonsam mot ditt hår och som särskilt rekommenderas till dig som har ett tunt hår som du vill få fylligare.

Välj rätt frisör

Det finns stora Prisskillnader hos frisören, allt beroende på vem du går till. En billigare frisör behöver inte alls vara sämre, det lägre priset kan bero på att frisören har lägre hyra för sin lokal, att den inte ligger lika centralt eller helt enkelt inte är lika populär av någon anledning. För att få ett snyggt resultat bör du boka tid på en salong för att sätta i ditt löshår, undantagsfallet är clip-on som är utvecklat för att du själv ska kunna förändra ditt hår snabbt. För att löshåret ska se snyggt ut rekommenderas du att välja en färg som ligger nära din egen, särskilt om målet är att håret ska se naturligt fylligt ut. Det finns även löshår som har färgats till knallrött eller klarblått och här är tanken tvärt om, att det ska se färgat ut. Det går att tvätta håret som vanligt, både med äkta- och syntetiskt löshår. Gnugga inte för mycket i hårbotten eftersom det då kan bli svårare att borsta ut. Du bör även göra regelbundna hårinpackningar, det mår även din hårbotten och ditt riktiga hår bra av.