Ta hand om ditt hår

Oavsett om man har ett långt hårsvall eller en kortväxt kalufs är det viktigt att ta hand om sitt hår på ett bra sätt. Ditt hår är en stor del av din fullständiga look, därför är det viktigt att det är i bra kondition. Men hur tar man egentligen hand om sitt hår på bästa sätt? Det finns många olika åsikter om detta, och många hävdar att just de vet det rätta sättet att tvätta håret på. Det är lätt att bli lite förvirrad av all information men det finns några osvikliga tumregler som man kan lita på. Dessa ska vi prata om i den här texten.

Var varsam mot håret

Om man ska ge ett enda råd för hårskötsel så är det rådet varsamhet. Med varsamhet menas att inte tvätta håret för ofta, att inte slita i det med dåliga borstar och att inte torka ut det med dåligt schampo. Hur ofta man kan tvätta håret är lite olika. Kort hår tenderar till exempel att bli fett fort och kan tåla att tvättas oftare. Om man däremot har långt hår eller löshår, räcker det att tvätta håret max två gånger i veckan. Om hårbotten blir fet är torrschampo din bästa vän. Med det fräschar man snabbt upp håret och får en nytvättad look. Om man har löshår fäst i håret är det viktigt att inte tvätta håret upp och ned då detta sliter på fästena. Försök istället att stå upprätt vid hårtvätt. Det gamla påhittet, att gå och lägga sig med blött hår är daterat. mys i en kontinentalsäng, men gör det med torrt hår. När håret är blött och huvudet är sovvarmt kan svamp frodas.

Beautiful woman with long pretty hair

Egentligen behövs det inte så mycket krångel för att ta hand om sitt hår på ett bra sätt. Om man behandlar håret skonsamt så tackar det dig genom att bli friskt och glansigt. Tänk på ditt hår lite som din favorittröja: Inte skulle du väl slänga in den i tvättmaskinen på för hög värme och sedan våldsamt slita i den? Lite samma regel gäller för ditt hår. Om ditt hår ändå skulle skadas så behöver det inte vara någon katastrof. du tappar mycket hår varje dag, detta gör du för att de gamla hårstråna ska kunna lämna plats för nytt och friskt hår. När man sköter sitt hår kommer man långt med rätt sorts schampo, att inte tvätta det för tätt och att reda ut det varsamt. För att hitta rätt hårvårdsprodukter för håret är det smart att fråga sin frisör. De är experter på hår och har dessutom bra koll på vad just ditt hår behöver.